Smart Workplace

Smart Workplace - Smart Signs Solutions Enschede The Netherlands

Smart Workplace

Het Nieuwe Werken met meer efficiency, minder kosten én een prettige werkbeleving.

Flexibele werkplekken

De manier waarop we werken in Nederland wordt steeds flexibeler. Geen wonder, want uit berekeningen blijkt dat een bedrijf vele tienduizenden euro’s per jaar bespaart wanneer zij overgaat van 1 naar 0,7 werkplek per persoon. Steeds meer managers in Nederland grijpen deze kans op besparing. Een dergelijke switch naar meer flexibiliteit is echter een complex proces. Smart Workplace ondersteunt u voor, tijdens en na de transitie met heldere data en informatie. Eenvoudig, gebruiksvriendelijk en effectief.

het nieuwe werken-flexwerken-kantoor inrichting-Activity Based Working - Flexible workplace - office utilisation
Meeting room finder reservation - Vind en reserveer een vergaderzaal - Smart Signs Solutions

Efficiënte inrichting kantoorgebouw

Een efficiënte inrichting van uw kantoorpand is noodzakelijk voor een succesvolle bedrijfsvoering, ook als al uw medewerkers een eigen werkplek hebben. Vragen die spelen zijn: Sluiten de verschillende type werkplekken (zoals concentratieplekken, vergaderruimtes) aan bij de behoeften van de werknemers? Wordt de ruimte in uw kantoorgebouw wel efficiënt benut? Met behulp van nauwkeurige bezettingsgraadmetingen met werkpleksensoren en grondige analyses voorziet Smart Workplace u van alle antwoorden.

Unieke informatie­voorziening in uw gebouw

De tevredenheid van werknemers en bezoekers in uw kantoorpand vergroot als zij goed geïnformeerd zijn. Medewerkers ontvangen daarom bij binnenkomst de meest belangrijke informatie middels een Workplace Finder. Deze digitale plattegrond toont een actueel overzicht van alle werkplekken en hun bezetting. Uw medewerkers zien onmiddellijk waar een werkplek beschikbaar is om te overleggen of in stilte te werken. Deze informatie is ook mobiel te raadplegen en men kan tevens een werkplek op afstand reserveren. Genodigden voor workshops of vergaderingen voorziet u direct bij binnenkomst van de benodigde informatie middels een digitaal Welcome Display.

Digitale bezettingsgraadmeting op plattegrond met gebruik van draadloze sensoren- Digital Capacaty Utilisation on map with use of wireless sensors- Smart Signs Solutions

Sensoren

Met onze kleine radiosensoren monitort u eenvoudig, anoniem en discreet de bezetting van de verschillende types werkplekken. Alle geregistreerde informatie wordt real-time bijgewerkt in de Office Signs en in de Workplace Finders. Hierdoor vinden medewerkers gemakkelijk een passende werkplek. Daarnaast maken de geregistreerde gegevens dynamisch management en statistiek mogelijk.

Aanpasbaar, modulair systeem

Smart Workplace is een modulair gestructureerd systeem. U kiest alleen die componenten die u nodig heeft. Wijzigt uw behoefte in de toekomst door groei, krimp of andere veranderingen? Dan zijn aanpassingen eenvoudig te maken. Smart Workplace integreert daarnaast moeiteloos met uw bestaande systemen. We sluiten bovendien de vormgeving van alle componenten naadloos aan op uw eigen huisstijl.

efficiente kantoor inrichting-digitale vergaderzaal deurbordjes-efficient office utilisation-dynamic meeting room signs

Wie, wat en waar

Met de module Office Signs (Dynamische kameraanduidingen) wordt elke werkplek of -kamer voorzien van informatie over wie er op dat moment werkzaam is. Deze informatie kan rechtstreeks uit uw bestaande IT-systemen worden overgenomen via een koppeling. De Office Signs bieden medewerkers ook de mogelijkheid informatie voor bezoekers te tonen en de werkplek een persoonlijke uitstraling te geven middels tekst en een foto.

Management & Analyse

Met behulp van Smart Workplace verloopt de regelmatig wisselende bezetting van werkruimtes eenvoudig en soepel. Uw facilitair manager heeft nu tevens een innovatieve resourcemanagementtool in handen. Waar incidentele turf-metingen onnauwkeurige informatie opleveren, registreert Smart Workplace continu en accuraat. Alle geregistreerde data worden helder ontsloten via begrijpelijke analyses en rapportages. Op basis daarvan neemt u gefundeerde beslissingen voor de exploitatie en gebruiksefficiency van uw kantoorpand op korte, middellange en lange termijn.

Ook voor u

Met Smart Workplace verhoogt u de gebruiksvriendelijkheid en efficiency van uw gebouw en bespaart u gemakkelijk op de exploitatiekosten. Smart Workplace is een investering die zichzelf snel zal terugverdienen door een optimale benutting van de voorziene werkruimte en mogelijke besparingen inzake kantooroppervlakte en –inrichting, onderhoud en operationele kosten. Dit concept is bij uitstek geschikt voor het (verder) flexibiliseren van kantoren. Daarnaast kunt u met Smart Workplace eenvoudig tegemoetkomen aan de behoefte van werknemers aan een eigen identiteit op hun flexwerkplek.

Functionaliteiten op een rij

  • Continue meting ruimtegebruik
  • Continue meting bezetting werkplekken
  • Actueel overzicht van bezettingsgraad middels real-time plattegronden
  • Interactieve statistische analyse
  • Aanpasbaar, modulair systeem
  • Integratie met planningstool
  • Alle componenten in eigen huisstijl
  • Ook voor tijdelijk gebruik beschikbaar

Smart Meetings en Smart Hospitality

Smart Workplace is een uiterst gebruiksvriendelijk concept. Wilt u de gastvrijheid van uw gebouw en de professionaliteit van uw organisatie verder optimaliseren? Smart Workplace is gemakkelijk uit te breiden met een van onze andere concepten: Smart Meetings en Smart Hospitality. Vraag ons naar de mogelijkheden.

Professioneel en gebruiksvriendelijk flexwerken

Continue, discrete meting van bezettingsgraad

Efficiëntere inrichting kantoorpand

Vergroting gastvrijheid

Verkleining CO2-footprint

Tijdsbesparing voor medewerkers

Kortetermijnbesparingen door dynamisch facilitair management

Fact-based beslissingen leiden tot besparingen voor de lange termijn

Neem contact met ons op

Er valt nog veel meer te vertellen over de toepassingen van Smart Signs Solutions. Dus wilt u meer weten over het professionaliseren van uw organisatie? En bent u benieuwd naar de eenvoudige inzetbaarheid van onze concepten? Neem dan contact met ons op en stuur een e-mail of bel. Wij maken graag een afspraak voor een vrijblijvend gesprek.

Demmersweg 32
7556 BN Hengelo

+31 (0)53 89 00 480