Digitale bezettingsgraadmeting

Digitale bezettingsgraadmeting

Continue meting ruimtegebruik

Meet met behulp van duurzame sensoren de actuele bezettingsgraad van vergaderzalen, spreekkamers en werkplekken. Digitale bezettingsgraad meting biedt inzicht in het daadwerkelijke gebruik van een werkplek, in vergelijking met de gereserveerde werkplek. Uw medewerkers kunnen zo in één oogopslag zien waar een werkplek beschikbaar is voor een overleg of om rustig te werken. Deze informatie is ook toegankelijk via een smartphone of tablet, zodat werkplekken ter plekke gereserveerd kunnen worden. De digitale bezettingsgraadmeting geeft inzicht in het daadwerkelijke gebruik in vergelijking tot het gereserveerde gebruik.

Alle geregistreerde data wordt helder ontsloten via begrijpelijke analyses en rapportages. Op basis daarvan neemt u gefundeerde beslissingen voor de exploitatie en gebruiksefficiency van uw kantoorpand op korte, middellange en lange termijn.

Occupancy-Monitoring-Sign-Meeting-Room-Finder-Informatiebord-Overzicht Bezetting Vergaderzaal

Meeting room finder

De bezetting van een vergaderruimte wordt real-time gevisualiseerd (status: gereserveerd en in gebruik, in gebruik, mogelijk vrij, vrij). Daarbij kunt u de planning van de evenementen van die dag zien. Het systeem detecteert tijdig no-shows en early-leaves en laat die op de plattegrond en in de planning zien. De ruimte wordt tevens automatisch weer vrijgegeven en als beschikbaar getoond. Medewerkers kunnen eenvoudig ruimtes reserveren voor die dag op de kiosk en op de app.

Workplace Finder

Medewerkers zien in één oogopslag waar een geschikte werkplek beschikbaar is en kunnen eenvoudig die werkplek kiezen, die hen aanspreekt. Bijvoorbeeld een stilte werkplek om te concentreren of een samenwerkingsplek. Door plaats te nemen achter een bureau dat vrij is, registreert de sensor van de werkplek dat deze in gebruik is. De bezetting van de werkplekken wordt anoniem en real-time gemeten gedurende de dag. Onze draadloze sensoren kunnen eenvoudig op elke werkplek bevestigd worden. De sensor informatie wordt door de server verwerkt tot nauwkeurige informatie over welke werkplekken gebruikt worden en welke niet. De bezettingsgraad meting wordt afgestemd op uw wensen ten aanzien van de tijd dat een werkplek of vergaderzaal leeg moet zijn, voordat het systeem de ruimte als vrij en beschikbaar weergeeft.

Workplace Finder Smartphone App-Werkplek vinden mobiel-Activity Based Working

Sensor Data

Smart Signs maakt gebruik van draadloze sensoren op basis van EnOcean radiotechnologie. EnOcean sensoren werken standaard zonder batterijen. De draadloze sensoren worden gevoed door kleine zonnecellen, die voldoende energie leveren bij normale kantoorverlichting. Bij gebruik onder een bureau of op een donkere plek, kunnen de sensoren tot 5 jaar functioneren op een knoopcel batterij. Smart Signs gebruikt ook sensor data van derde partijen, bijvoorbeeld “people counters”, Wifi-sensoren, Beacons etcetera. Onze technology partners pushen deze sensordata naar de API van Smart Signs.

Kiosk, mobiel of Narrow Casting

De interactieve plattegronden kunnen gebruikt worden in kiosks en op belangrijke plaatsen in het gebouw, zoals lobby’s en andere sociale ontmoetingsplaatsen. Op deze wijze kunnen gebruikers de juiste vergaderzaal en werkplek vinden en die reserveren voor dezelfde dag. Deze informatie over vergaderruimtes en werkplekken is ook beschikbaar op mobiele telefoons. In een gebruiksvriendelijke app kunt u beschikbare vergaderzalen en werkplekken in uw omgeving vinden en reserveren. De plattegronden en corresponderende Evenementborden kunnen ook getoond worden in ons Community Casting Systeem of geïntegreerd worden in uw Narrow Casting Systeem.

Occupancy Monitoring Reports Analysis-Rapportage digitale bezettingsgraadmeting

Management & analyse

U heeft via een veilig web portal continu toegang tot de rapportages van de digitale bezettingsgraadmeting. Deze worden automatisch aan het eind van elke dag geactualiseerd. Deze rapportages geven inzicht in het gemiddelde apgebruik van vergaderzalen, spreekkamers en werkplekken op verschillende tijden van de dag en dagen van de week. Dankzij onze Heatmaps and step-by-step animaties krijgt u in één oogopslag een duidelijk beeld van het gebruik van kamers en werkplekken. De verworven informatie wordt overzichtelijk op een plattegrond van het gebouw weergegeven. Hierdoor krijgt u diepgaande inzichten in het gebruik van vergaderzalen, spreekkamers en werkplekken gedurende de dag. Tevens genereert dit systeem eenvoudig te begrijpen animaties om deze inzichten te delen met collega’s en management.

Inzicht in en reductie van No-shows

Per dag kan voor elke vergaderzaal ingezoomd worden op de reserveringen en zien wat het daadwerkelijke gebruik is. inclusief het onderwerp van de reservering. Daardoor kunt u analyseren in hoeverre het werkelijke gebruik overeenstemt met de gemaakte reservering. No-shows worden op deze manier inzichtelijk gemaakt. Inzicht in de no-shows is het startpunt om no-shows te verminderen. De rapportages met daarin de gewenste overzichten worden van tevoren met u besproken en vastgesteld.

Wanneer een no-show wordt gedetecteerd is het mogelijk om real-time een e-mail of bericht te verzenden, naar bijvoorbeeld een helpdesk of gebruiker om meer informatie te verkrijgen over de no-show. Dit creëert bewustwording en is een effectieve manier om uw faciliteiten optimaal te benutten.

Bezettingsgraad Meting-Occupancy Monitoring

Interesse? Neem contact met ons op.

Er valt veel meer te vertellen over de toepassingen van Smart Signs Solutions. Wilt u meer weten over ons product digitale bezettingsgraadmeting? En bent u benieuwd naar de eenvoudige inzetbaarheid van onze concepten? Neem dan contact met ons op en stuur een e-mail of bel. Wij maken graag een afspraak voor een vrijblijvend gesprek.

Demmersweg 32
7556 BN Hengelo

+31 (0)53 89 00 480